Projectes sostenibles d’arquitectura escolar

Ens fa una il·lusió especial esenyar-vos el projecte del @institutserradenoet, vam dissenyar la imatge corporativa fa molts anys, quan encara estaven amb casetes mòbils i avui us n’ensenyem el projecte a mans dels arquitectes Fabregat & Fabregat Arquitectes

El projecte daquest Institut d‟Ensenyament Secundari situat a la localitat de Berga (província de Barcelona) és el resultat d‟un concurs públic de projectes convocat per la Generalitat de Catalunya. Es planteja en tres volums de línies netes: l’edifici principal d’aulari i administració amb planta baixa i dues plantes pis, i dos cossos en planta baixa, on s’ubiquen els altres usos del programa: cafeteria/càterin i vestidors/gimnàs/aula polivalent . Un porxo corregut connecta els tres edificis, que es disposen a “U” generant un pati propi amb la zona de jocs, davant del conjunt de pistes esportives.

L´obra és l´edifici públic més gran de Catalunya realitzat al seu dia amb un sistema de panells de fusta contralaminada CLT, amb un total de més de 3.500 m2 construïts.

Amb aquest sistema constructiu s’aconsegueix una minimització de l’impacte ambiental, amb una reducció entre 1,5 i 2,5 tones de CO2 per cada m3 de fusta utilitzada. Es van necessitar uns 865 m3 de panells CLT, de manera que l‟edifici ha suposat una reducció d‟emissions contaminants de l‟ordre de 1.700 tones de CO2. El consum daigua és pràcticament nul. A més, la sostenibilitat de tot el sistema ve incrementada per la seva fàcil desconstrucció.

L’edifici va aconseguir una certificació energètica. Classe A gràcies a l’optimització del disseny constructiu de l’envolupant i de les instal·lacions. Criteris d’alta eficiència de la il·luminació, de les instal·lacions tèrmiques, la climatització, la ventilació i l’ACS. Caldera de calefacció alimentada per biomassa.

Fotografies: Joan Guillamat

Proveedores Marcas y productos usados en este proyecto de arquitectura
Proveedores: Arcelor Mittal, AutoDesk, Cadwork informatik AG, KLH, TEJAS BORJA

Sol·licita informació

habitatges de fusta
espai d'aprenentatge
arquitectura infantil

Multidisciplinary Design Partners

Subscriu-te

Per estar informat dels últims programes formatius, serveis, projectes i notícies.

Connecta amb nosaltres

Contacte

+34 648 46 47 05

md@m-design.cat

×