Escoleta Blaucel, on els nens són els protagonistes

blaucel

Durant els primers anys de vida, els nens estan en una fase d’experimentació contínua, per això, en el jardí d’infància Escoleta Blaucel s’hi ha desenvolupat un projecte de disseny d’interior, pensant exclusivament amb les necessitats dels infants.

L’espai s’inspira en el seu logotip. Una vegada dins ens trobem immersos en un món imaginari, en aquest cas, el món de “Celeta”, on els principals protagonistes són els nens.

Tot just entrar a l’escola el primer que trobarem és un gronxador què ens transporta a un parc infantil d’una petita ciutat, decorat amb coixins de colors pintats pels alumnes; després, es segueix per un passadís central transformat en un carrer on hi trobem varies cases que són les aules i dues columnes que representen els arbres.

La distribució de les aules són separades per vidres en formes de núvols donant així una sensació d’amplitud i al mateix temps més llum natural a través del pati exterior.

L’escola es divideix en dos zones ben diferenciades, en una s’hi troben les aules juntament amb el pati exterior, i l’altra és la de serveis, composta pel departament de direcció, la cuina i els lavabos. Les dues zones estan comunicades pel pati exterior.

En el cas de les aules, cadascuna d’elles ha estat dissenyada en funció de les necessitats que tenen els alumnes en cada edat. L’aula de psicomotricitat es tracta d’un espai multifuncional, compost pel menjador i per altres activitats. Al pati exterior hi ha una zona de jocs i un hort agrícola.

El disseny del paviment està directament relacionat amb el disseny d’un fals sostre amb cercles de llums led en diferents colors què es dupliquen i apareixen en cada una de les aules.

En el Postgrau en Nous espais educatius: Creació, organització i gestió, elss estudiants aprenen el disseny de projectes similar aquest a on hi ha una relació entre metodologia educativa, disseny d’espais tant interiors com exteriors i sostenibilitat.

Aquest postgrau està coordinat per Multidisciplinary Design i Blanquerna (URL). La titulació és reconeguda pel Departament d’Educació i expedit per la Universitat Ramon Llull.

Podeu trobar tota la informació per la matricula aquí. 

Fotografies: Marga Rotger Interiorisme 

Sol·licita informació

blaucel
mobiliari en l'aprenentatge

Multidisciplinary Design Partners

Subscriu-te

Per estar informat dels últims programes formatius, serveis, projectes i notícies.

Connecta amb nosaltres

Contacte

+34 648 46 47 05

md@m-design.cat

×