Arquitectura infantil. De què es tracta?

arquitectura infantil

Actualment, en l’arquitectura infantil i concretament en el disseny d’escoles i d’espais educatius innovadors, es busca productes amb estructures ergonòmiques i divertides per satisfer les necessitats específiques dels nens, i oferir-los així, espais adequats per al seu correcte desenvolupament en les seves activitats diàries.

No ens estem referint a fer les coses en mides petites, sinó el que s’està parlant és fer dissenys i espais adaptables a diferents usos i estils perquè fomentin el desenvolupament físic i intel·lectual.

Molts arquitectes s’estan adherint a aquestes tendències, buscant la forma d’integrar formes i escales, perquè els nens no se sentin constantment en espais en els quals no se senten còmodes.

Per a tot arquitecte que es dedica a l’arquitectura infantil, un dels seus principals objectius és crear una escola propera als nens, dissenyant i adaptar-ho a la seva mida, per a proporciona’ls-hi seguretat i al mateix temps dona’ls-hi llibertat per explorar amb total independència. 

Alguns dels exemples els trobem en els petits projectes com són dormitoris i també en grans projectes com les biblioteques infantils.

També en aquest tipus d’arquitectura la decoració és un factor molt important, és per això que per ambientar aquests espais i siguin visualment interessants per als nens, s’aconsegueix utilitzant colors, patrons, motius, formes i textures que resultin atractives per a ells.

Vols conèixer més sobre els espais educatius?

Des del Postgrau en Nous Espais Educatius: creació, organització i gestió, els estudiants tindran l’oportunitat d’apendre la transformació dels centres educatius replantejant els espais interiors i exteriors. 

Fotografies: Rosan Bosch fundadora de Rosan Bosch Studio

Sol·licita informació

blaucel
mobiliari en l'aprenentatge

Multidisciplinary Design Partners

Subscriu-te

Per estar informat dels últims programes formatius, serveis, projectes i notícies.

Connecta amb nosaltres

Contacte

+34 648 46 47 05

md@m-design.cat

×